Wie ben ik?

Over Mark Sprenger

Data-driven SEO specialist

Even voorstellen

Mark Sprenger

Hi, Ik ben Mark. Een gedreven SEO specialist met meer dan + jaar ervaring!

Op basis van data optimaliseer ik websites om hoger in Google te ranken. Ik ben een echte teamplayer en werk daarom ook graag Agile aan de hand van Scrum.

Naast SEO hou ik van speciaal bier, piano spelen, oneindig lang muziek luisteren en series kijken 🙂

Daarnaast heb ik mijzelf uitgeroepen tot de knapste man van Groningen! 😛

Mijn verhaal

Ik geloof in een data-driven SEO aanpak.

Voor mij is SEO een hele interessante wereld, door de continue veranderingen is geen dag hetzelfde. Met mijn data-driven aanpak benader ik zoekmachine optimalisatie op een gestructureerde manier.

Als SEO specialist ken ik alle ins en outs om hoger in Google te ranken.

Praktijkervaring

Momenteel ben ik al meer dan jaar bezig met SEO voor Veneta.com. Alle kennis die ik heb opgedaan op SEO gebied, komt voornamelijk uit de praktijk. Door zelf te experimenteren en te doen heb ik veel geleerd en mijzelf verder ontwikkelt.Ik heb in een paar verschillende branches en zelfs in Australië mij beziggehouden met zoekmachine optimalisatie. Wat ik merk is dat het doel en de aanpak vaak hetzelfde is, maar de manier om de top te bereiken toch altijd verschillend is.

Studie Communicatiesystemen

Mijn studie, Communicatiesystemen aan de Hanzehogeschool Groningen, was vooral gericht op front-end development en het designen van webapplicaties. Ik heb vooral geleerd om projectmatig te werken en kan daarnaast nu ook goed overweg met HTML, CSS, JavaScript & PHP.

Minor Online Marketing in de Praktijk

In het derde jaar van deze studie heb ik de minor “Online Marketing in de Praktijk” gevolgd. Hierbij kwam ik voor het eerst echt in aanraking met SEO & marketing. Voor De Streekboer ben ik aan de slag gegaan met SEO, SEA en e-mail marketing. Deze minor gaf mij de inzichten dat online marketing eigenlijk veel meer bij mij paste dan front-end development.

Stage Veneta.com

In hetzelfde jaar heb ik een online marketing stagegelopen bij Veneta.com. Hier heb ik veel zelfstandig geleerd over SEO, waardoor ik veel praktische kennis heb opgedaan. Tijdens deze stage heb ik mijzelf echt ontwikkeld tot een volwaardige SEO specialist.

Afstudeeropdracht Veneta Blinds (Australië)

In het laatste jaar van mijn studie kreeg ik de kans om af te studeren bij Veneta Blinds in Brisbane, Australië. Ik heb een interactief prototype van een Mobile Augmented Reality Application (MAR) gebouwd om de customer experience van raamdecoratie producten te vergroten.

Daarnaast heb ik Veneta Blinds geholpen met SEO door de snelheid, content en de technische basis drastisch te verbeteren.

Blije klanten

Klanten waar ik voor gewerkt heb.